2008. november 5., szerda

Chinchero

Elobb valami telefoncsorges hajnalban, nemi krakogassal, majd fel 6 korul a ket szulo, s a 3 munkas kimentek (minhta), mi meg fel 8ig aludtunk - ugy, ahogy.
Persze a pici agy, kemeny matrac holt kenyelmetlen volt, s igy mikor 8kor bejott a haziasszony ebreszteni, eleg faradtan masztam ki az agybol.

Reggelire tea es 2 falat kenyer, majd megkertek, hogy maradjunk ott a hazszentelore, mivel a tetot a nap folyaman befejezik, s utana felkerul a ket kis okrocske, akik a haz vedoszentjei, meg a kereszt.
Hat azt hittuk, hogy meg delelott feltehetjuk oket a tetore, igy egesz delelott vartunk, setalva kozben a faluban.





11 fele mar kezdtem nagyon unni a dolgot, hogy pusztan udvariassagbol kell ebben a csondes kis faluban fel-ala setalni, ha nem akarjuk nezni, hogyan dolgoznak a munkasok. Ez utobbi eleg frusztralo volt, leven mi nem csinaltunk semmit, a sok tevekenykedo ember kozott, sot meg kommunikalni sem annyira tudtunk (elozo este minden, keves spanyol-tudassal megbeszelheto temat kimeritettunk). IGy a delelott vegere mar eleg szarul ereztem magam. Csak vartunk, s unatkoztunk (meg kartyazni sem tudtunk, leven a saros udvaron nem volt egy asztal sem).
Majd delben ebed (naagyon iz-nelkuli valami le, sok krumplival, rizzsel, brrr), utana ismet unatkozas.
Fel 2 tajan vegre ugy nezett ki, tortenik valami, felmasztunk a tetore a kis okrokkel, Galien a kereszttel, amit megaldott nemi sorrel. Majd a teton koccintas, sorozes... G. lett a keresztapja a haznak. :)


Azert az meghato volt, hogy mind Richar, mint Guillermina kedvesen invitaltak, hogy ha barmikor erre jarunk, csaladunkkal, baratainkkal, a haz vendegei vagyunk. Ez a nagy kechua csalad kellemes es szivet melengeto elmeny marad (minden delelotti unatkozas ellenere is) a nem kevesbe erdekes perui tartozkodason belul.


Richar es Guillermina kisfiukkal, Joel-lel




Utana, mivel meg kb masfel orat kellett volna varni, leleptunk. Bar G. is epp ugy unatkozott, ezt a gyors tavozast 2 utan megis sajnalta, hogy vegre tortenhetett volna valami, pont a kis okrok befalazasanal leptunk le.
En viszont mar nagyon orultem, hogy vegre tortenik valami, felulhetek egy buszra szep tajat bamulni, s nemsokara megerkezem Cuscoba.



A buszon mar jo hangulatban utaztunk ismet, majd Cusco-ba erve piacon megittunk par jo nagy pohar friss gyumilevelet, utana bevasaroltunk vacsira, s felcaplattunk a szallashoz.
Finom meleg zuhany (harom napja nem hogy nem mosakodtam, de fogat is csak 1x mostam, s le se vettem a ruhakat magamrol!!!! brrr), tisztara suvickolas, kis pihi, majd vacsifozes.

Avokado-paradicsom-salata, es spenotos-fokhagymas teszta tukortojassal. Egesz jo lett, s ismet mas izek (vegre IZEK), mint a peruiak.
S persze a vacsit ismet a teraszon ettuk meg, a kivilagitott Cusco-i panoramaval. :)

Majd koszos ruhak mosodaba adasa, kis seta, s im itt vagyunk, hogy papirra vessuk a 3 nap torteneset.

Tobb kepet (Foleg az elso napokhoz, s Cusco-hoz) majd holnap toltok fel, mert sajna az elso memo-kartyat a szallason hagytam...
ill a video feltoltese is varat magara, mivel ma este kulonlegesen sokat szivok a kepek feltoltesevel, s mar majd 2 oraja ulunk itt! :(

1 megjegyzés:

Verocs írta...

A tisztákodási szokásaidat olvasva kicsit elborzadtam! (ha-ha)

A fotó a tetőn viszont fantasztikus!
És gratula Galiennek a keresztgyerekéhez!