2008. november 26., szerda

Pucon - szerda

A tegnapi napunk eleg hosszu volt. Mivel a buszon aludtunk, ugy tunt, hogy az elozo nappal egybefolyik.
8 korul ertunk ugye Puconba, a Villarica to partjan, a Villarica vulcan toveben fekszik a kis falu.
Csodas termeszeti kornyezet, kicsit olyan, mint Kanada, vagy Amerika. A falu tiszta amerika, szeles utcak, rendezett, fuves elokertek, hatalmas dzsipek, penz-szag...
Fa-hazak, mivel korben a zold, erdos Andok (itt mar nem kopar, mint eszakon), jobbra a hoval boritott vulkan 2800 meter magas, szabalyos kupja.
A vulkan toveben sipalya van, most ugye nyar eleje van, tavasz vege, igy nem uzemel, de ennek koszonhetoen a falu telen siparadicsom, nyaron toparti udulo. Nagyon kellemes hely.

A vulkan amugy mukodik, belul lava bugyog. Errol almodtam otthon ota, hogy megmaszom, s lefele feneken jovok a havon.
De tegnap informalodtunk, s kiderult, hogy kb masfel eve eleg ritkan latni a lavat, most szunnyadoban van a vulkan, s csak a kilatasert, meg az egy oras feneken csuszasert fajt kifizetni a 45 euros koltseget a kirandulasra, igy errol lemondtunk. Vulkanon voltam mar (pl a Vezuvra nemileg olcsobban lehet feljutni, s az is hatalmas elmeny), lavat ott sem, itt sem latok, a penz meg most masra kell, igy ezt most nem nezzuk meg. Persze jo lenne gazdagon vegigjarni mindent - neha errol beszelunk, mert akkor sokkal tobb mindent megengedhetnenk magunknak, de igy meg mas elmenyek vannak.

Amugy egy majdnem toparti kempingben vagyunk, a falu szelen, csodas paradicsom!
Zold, mindehol fak, s egy patak folyik at a kempingen. Kis hidakkal, pallokkal, kacsakkal, kutyakkal, macskakkal, berepulo solyommal es fura csoru vadmadarral, amik bekesen lepegetnek tolunk 2 meterre.

Delelott bereltunk bicajt 2 napra, mert kirandulgatni akarunk a kornyeken.
Ebed elott a falu kornyeken maradtunk, majd fozes a kempinben (bevasaroltunk 2 napra, igy olcsobb es jobb a kaja).

Majd tegnap du elindultunk a Vulkanra, ami nemzeti park, de kb 1500 meter szintkulonbseg utan feladtuk (arra hivatkozva, hogy nincs eleg vizunk). Kemeny felfele tekerni, mostani torkomnak nem epp a legjobb kura.
Ezert visszafordultunk a jo kis 2 oras tura utan, s visszamentunk a kempingbe. Ott pihengettunk a napon, a fuvon, a kacsak kozott.

Du meg kis bicaj a varosban, majd este fozes, isteni kaja ismet.
Mivel 9kor meg vilagos volt, elegge eltolodott ismet a nap, de vegul nemi kartyazas utan 10 utan mar agyban voltunk (ill satorban, ugye).

Mivel tegnap nem volt kedvem elovenni a fenykepezot, igy most nem tudok feltolteni semmit. Amugy ezt sajnalom, mivel ma meg olyan rossz ido van, borus, hideg, csepeg az eso, hogy ha igy megy tovabb, nem lesz kepem innen.
Ami persze nem gaz, mert nem olyan romantikus del-amerikai hely, tiszta alpokbeli kis falu. Csak a termeszetet lenne jo fenykepezni, meg foleg a csodas vulkant.

Mivel holnap a delelott 10.30-as busszal megyunk Argentinaba (a hatar kb 2 oranyira van), mivel a chilei reszen nincs rendes ut, hogy lejussunk Patagonia chilei reszere, igy Argentinaban megyunk lefele.

Nincsenek megjegyzések: