2008. november 15., szombat

La Paz






Reggel koran keltett az utca zaja, s az alattunk tv-zo muki (7kor).
9ig huztuk nemi bobiskolassal, aztan elindultunk (leadva hatinkat a csomagmegorzoben) reggeli utan nezni, ill felderiteni a varost.

Reggelire avokado friss kenyerrel, s ujabb 2 pohar friss gyumolcsturmix-szal. Majd elkezdett esni, mire bemenekultunk a San Francisco templomba (Bolivia masodik legszebb barokk temploma, az europai barokk az indian hagyomanyokkal keveredik, amik a sok novenyi diszben fedezhetok fel).
Utana a Plaza Murillo (ahol a legtobb allami epulet, s a semmitmondo katedralis is talalhato - a Paz emlekmu elotti foto itt keszult).

Seta a gyarmati idokbol legjobban megmaradt negyedben, szep egyemeletes hazak kozott, majd ebed, egy chicharron-specialista etteremben. Bar a kis faluban, ahol az epitkezesen asszisztaltunk, sokkal jobb volt a chicharron, itt sem volt rossz, s az etterem faragott oszlopos belso udvaraval kifejezetten hangulatos volt.

Utana internet - itt kisebb gutautest kaptam, mert egeszen La Pazig megirtam mindent, s feltoltottem egy csomo kepet (mivel ilyen gyors netet meg soha nem talaltunk), ellenben a srac veletlenul lekapcsolt a netrol, ami miatt elszallt teljes 1 orai munkam... ezert sikideg voltam. s egeszen a fantasztikus kaveig, amit a San Francisco templom melletti utcaban talalhato kavezoban ittunk. ISTENI volt, igazi dupla expresso.

Eztan, mivel mar fel 5volt, felkaptuk hatizsakjainkat, s kibuszoztunk a buszpu-ra, ami 5 percnyire volt, s csak 1 bolivian-ba kerult.
Buszjegyvaltas, talalkozas a harom francia novel, akikkel a Machu P. turan voltunk, majd otthagyva Galient a pu-n, elindultam felfedezni a kornyeket. Mivel meg 1 ora volt az indulasig (18.30kor ment a busz).

Egeszen lesetaltam a Hosok terere, itt megvettem minden kajat az utra, ittam egy gyumi-turmixot, majd egy helyi lakos magabiztossagaval visszabuszoztam a pu-ra.
Mivel mindez kicsit tobb, mint fel orat vett igenybe, szegeny Galienbe botlottam, aki falfeheren indult el keresni (mivel azt hitte, elraboltak, mivel ugy gondolta, csak a pu kornyeket jarom be, s 10 perc alatt vegzek).
De minden jo, ha vege jo, a 13 oras buszutra teljesen felszerelkezve indultunk el.

Nincsenek megjegyzések: